Maggie Blue

Maggie Blue opent in juli deuren in het Nutsgebouw

Maggie Blue zal eerste horecagelegenheid de deuren openen in het Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn. Over drie weken opent Maggie Blue de deuren, later volgen ook WOODSTONE Pizza and Wine en Bakker Van Maanen.

De renovatie van het Nutsgebouw is al maandenlang in volle gang. Nieuwsgierige voorbijgangers proberen regelmatig een glimp van het interieur op te vangen, maar tevergeefs: eigenaar Francis Vermeer waakt als een bulldog over de introductie van haar culinaire uitgaansconcept.

Nu de laatste puntjes op de i worden gezet, licht Vermeer een steeds groter tipje van de sluier op: "Maggie Blue laat zich niet in een hokje plaatsen. We zijn bar en restaurant, laagdrempelig en toch apart, gezellig maar dan wel met een geheel eigen twist. Of je nu je krantje komt lezen bij de geur van vers gebrande koffie of 's avonds het licht uitdoet met een laatste borrel aan de bar: alles mag, de hele dag. We willen zo'n plek zijn waar je even aan komt waaien, maar met hetzelfde gemak de hele dag blijft hangen."

Dag en nacht in touw
Vermeer en 'partner in crime' Mike Suvaal zijn bijna dag en nacht in touw om alles op tijd klaar te hebben. "De renovatie was enorm ingrijpend en de lat voor het interieur ligt hoog. Eigenlijk hopen we dat mensen straks ogen tekortkomen als ze om zich heen kijken, vandaar dat we inzetten op een combinatie van kunst en comfort. Gaaf, nu al die puzzelstukjes op hun plek vallen."

Samen met chef Patrick Schuijt hebben Vermeer en Suvaal de kaart samengesteld. "Ik denk dat we echt iets nieuws bieden voor de regio. Je herkent duidelijk de internationale invloeden, maar je weet wel wat je eet, alleen smaakte het nog nooit zo goed. Die kwaliteit staat voor ons voorop, en dan kan je het als klant zo gek maken als je zelf wilt", vertelt Vermeer.

Aanwinst
"We hebben in de afgelopen weken een sterk team van medewerkers om ons heen verzameld, met wie we straks vol vertrouwen van start gaan. Half juli gaan we open en we willen dan de zomerperiode gebruiken om goed op elkaar ingespeeld te raken en het concept te 'finetunen'. Bezoekers zijn dan al van harte welkom, maar pas na het officiële openingsfeest eind augustus draaien we op volle kracht", aldus Vermeer.